Sypaná rýže

Pro ty, kdo nesnesou, aby se rýže lepila, a stejně jako já nechtějí používat rýži ve varných sáčcích nebo parboiled.


4.625x
35 min

Postup přípravy

Odměříme si rýži podle potřeby. Nejlépe dlouhozrnnou a já používám zásadně jen jasmínovou nebo basmati, protože nádherně voní. Recept naprosto není vhodný pro rýži parboiled. Dobře rýži propláchneme. Kdo chce a je na to zvyklý, může ji zlehka opražit na oleji - já to nedělám. Rýži zalijeme vroucí vodou tak, aby voda sahala asi 2 cm nad rýži. Osolíme a ochutíme podle vlastní chuti. Povaříme pět minut a slijeme přes cedník, eventuálně propláchneme. Do hrnce dáme asi 2 - 3 cm vroucí vody a vložíme pařák. Pokud má velké otvory, vyložíme ho pláténkem či utěrkou. Na pařák nasypeme rýži a napařujeme tak dlouho, až změkne podle naší chuti, zhruba 25 minut. Takto připravovanou sypanou rýži nemůžeme nikdy rozvařit a výhodou je, že když zbude, můžeme ji kdykoli znovu na pařáku prohřát.
user-icon

autor Evelyn


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sypaná rýže

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena