Další recept na výbornou svíčkovou po stroganovsku.
Hodnocení
3.9
/ 5 (16x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Omáčka
Sůl3 g
Máslo25 g
Cibule2 ks
Voda400 ml
Hladká mouka 20 g
Sladká smetana100 ml
Rajský protlak1 ks
Mletý černý pepř3 g
Rostlinný olej 50 g
Ostatní
Hovězí roštěnec500 g
Postup přípravy
Z očištěné svíčkové krájíme menší obdélníkové kousky o váze cca 25g (někdy použiji hovězí zadní kýtu nebo roštěnou).
Cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno.
Na tuku slabě osmahneme cibulku, vložíme připravené maso, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě.
Když je maso měkké, přidáme rajský protlak.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme sladkou smetanou, vlijeme za stálého míchání na maso, podle potřeby rozředíme horkou vodou nebo hovězím vývarem a dusíme doměkka. Jako přílohu ke svíčkové po stroganovsku podáváme dušenou rýži.