Svěží jahodový dort s tvarohovým krémem

Recept na výborný dort s tmavým korpusem, tvarohovým krémem a ovocem.


4.433x
60 min
2×

Ingredience

těsto

160 gcukr
6 lžicolej
6 ksvejce
110 ghladká mouka
50 gkvalitní kakao

na ozdobu

2 hrnkyjahody
1 balíčekželatina v prášku

krém

350 gsmetana ke šlehání
500 gtučný měkký tvaroh
1 balíčekželatinový ztužovač

Postup přípravy

Hladkou mouku společně s kakaem prosejeme. Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme špetku soli a začneme šlehat sníh za přidávání jemného cukru.

Do lesklého pevného sněhu přišleháme postupně žloutky a naposledy po částech (nejlépe po lžících) už ručně metličkou přimícháme mouku s kakaem. Naposledy promícháme s olejem.

Těsto uhladíme v předem tukem vymazané a moukou vysypané formě o průměru 22 - 24 cm. Korpus upečeme v troubě předehřáté na 170 °C. Záleží na naší troubě. Upečený korpus necháme vychladnout.

Z jemného tvarohu bez hrudek odsajeme pomocí kuchyňského ubrousku veškerou tekutinu. Šlehačku vyšleháme s cukrem do tuha. Želatinový ztužovač bez vaření připravíme podle návodu. Tvaroh lehce promícháme, spojíme se šlehačkou a naposledy přimícháme želatinu.

Na korpus naneseme a uhladíme krém a necháme ztuhnout v lednici. Na krém rozložíme menší jahody a zalijeme práškovou želatinou připravenou podle návodu na obalu. Dort opět vrátíme do lednice.

Svěží jahodový dort s tvarohovým krémem podáváme s kávou nebo čajem.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svěží jahodový dort s tvarohovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena