Švestkové obtahované knedlíky

Jednoduché švestkové knedlíky.


4.47x
45 min
1×

Postup přípravy

Dáme vařit 1/4 litru mléka, osolíme, přidáme kousek hery a přisypeme 1/4 kila hladké mouky.

Vařečkou promícháme a sundáme ze sporáku. Ještě vlažné propracujeme. Omyté švestky balíme do těsta.

Na sporák dáme vařit hrnec s osolenou vodou. Když se voda vaří, vložíme do vody knedlíky. Až vyplavou na hladinu, tak jsou hotové.

Hotové obtahované švestkové knedlíky posypeme mákem, cukrem a rozpuštěným máslem. Mák můžeme nahradit opraženou strouhankou na sucho.
user-icon

autor Vasilka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestkové obtahované knedlíky

Zpět na recept