Švestková nutela

Dobrý a jednoduchý recept na švestkovo-čokoládovou směs na potření lívanců a palačinek, hodí se i k naplnění koláčů a buchet.


5.016x
45 min
1×

Postup přípravy

Švestky rozvaříme s cukry a nakonec přidáme čokoládu a trochu rumu podle chuti. Směs mícháme a vaříme do zhoustnutí. Teplou směs naléváme do sklenic, ve kterých švestkovou nutelu potom skladujeme v temnu a chladu. Švestkovou nutelu používáme podle chuti na potření lívanců, palačinek a jako chutnou náplň do buchet a koláčů.

Vrhněte se na povidla: Pečená, bez míchání a nejen ta švestková

Milujete také jako my vůni povidel? Rádi je používáte k plnění koláčů a buchet? Pokud ano, nastal ten pravý čas pro jejich přípravu. Připravili jsme pro vás pár receptů na domácí výborná povidla, a to nejen ze švestek, ale také z jiných plodů, které se právě objevují na našich zahrádkách - borůvek, hrušek, jablek i dýní.

Vrhněte

Švestky v hlavní roli - vyzkoušejte ty nejlepší recepty!

Sezóna švestek je v plném proudu a možná už nevíte, co s nimi. Přitom existuje tolik známých i méně známých variant, jak je zpracovat a pochutnat si na nich. Vytvořili jsme pro vás výběr skvělých receptů ze švestek, které stojí za to vyzkoušet.

Švestky

user-icon

autor Jana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Švestková nutela

Zpět na recept
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena