Na zahřátí vyzkoušejte čaj s mlékem a rumem našich severních sousedů.
Hodnocení
4.0
/ 5 (25x)
Doba přípravy
10 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Rum3 lžíce
Mléko2 a 1/2 dl
Cukr krystal1 lžíce
Černý čaj1 balíček
Postup přípravy
Mléko s rumem a cukrem přivedeme do varu a odstavíme. Ihned ponoříme sáček s čajem a necháme vyluhovat (max. 3 minuty). Použijeme svůj oblíbený čaj, ale vyhneme se ovocným druhům.
Švédský čaj nalijeme do šálku a můžeme v klidu popíjet.
Čaj můžeme připravit i bez cukru, ten si přidáme zvlášť podle chuti.
Jde vskutku o zajimavou cajovou upravu, ktera je prijemnou a stejne hrejici obmenou caje s rumem.
Jen si neodpustim jednu malou zemepisnou poznamku: I kdyz Svedove byli i v Praze, myslim si, ze nyni jsou nasimi severnimi sousedy jen Polaci, popr. Nemci. ;)
beruše
brr
tzv.švédský čaj nám dělali kdysi dávno ve školní jídelně k pití, byl to čaj v nemocniční kvalitě smíchaný s mlékem, brr, na tu chuť se nedá zapomenout ani po téměř 50 letech, ale tuhle variantu ozkouším
RUZENA
Re: Švedsý čaj
Oprava Švedský čaj
RUZENA
Švedsý čaj
Tento čaj ale bez rumu jsem dělala před dvěma lety,a nějak jsem na něho zapoměla.Dnes jsem si to přečetla tak jsem na něho měla chut a dala si ho k palačinkám.