Švédské gratinované brambory

Brambory zapečené s pórkem a sladkou smetanou. Recept na skandinávskou specialitu, která je výborná jako příloha k různým masům, ale výborně chutná i samotná.


4.7178x
90 min
2×

Postup přípravy

Velký pórek nebo dva menší podélně rozpůlíme, dobře omyjeme a potom nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Brambory oškrábeme, na okurkovém struhadle nastrouháme na plátky a promícháme se solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

Ohnivzdornou zapékací mísu vymažeme máslem a vrstvíme střídavě brambory a pórek, který hned osolíme a můžeme okořenit troškou muškátového oříšku. Začínáme a končíme brambory. Směs zalijeme osolenou a muškátovým oříškem ochucenou smetanou ke šlehání.

Brambory se zeleninou pečeme hodinu ve středně vyhřáté troubě.

Švédské gratinované brambory podáváme s podmáslím jako hlavní chod k večeři a nebo pro milovníky masa s pečeným či grilovaným masem jako přílohu.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švédské gratinované brambory

Zpět na recept