Svařené víno

Kdo by neznal klasický voňavý svařák? Jestli také patříte mezi jeho milovníky, připravte si jej doma.


3.5155x
20 min
6×

Postup přípravy

Do vína dáme hřebíček, skořici a zahříváme, dokud se nezačne tvořit bílá pěna. Vsypeme cukr a za stálého míchání necháme ohřát až do hustší pěny, avšak nesmí se začít vařit.

Zmírníme teplotu a asi 3 minuty ještě necháme prohřát.

Nalijeme do skleněných hrníčků, ozdobíme plátkem citrónu a podáváme horké.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svařené víno

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.