Každý plátek šunky rozprostřeme, namažeme nadýchaným smetanovým sýrem a přidáme čerstvě mletý pepř. Okurky podélně rozkrojíme na čtvrtky. Namazanou šunku plníme vždy dvěma proužky okurek a pár snítkami voňavého tymiánu. Šunku s náplní zarolujeme a v půli přeřízneme, aby nám vznikly dvě jednohubky. Šunkové rolky se smetanovým sýrem podáváme jako pohoštění při různých příležitostech. TIP: Pro zpestření můžeme místo okurky použít zelené olivy bez pecky.
Hlavní surovinou pro výrobu šunky je vepřové maso, konkrétně svalovina vepřové kýty.

Výborný recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem
Lámete si hlavu čím pohostit přátele a chlebíčků jste se již přejedli? Vyzkoušejte naši sýrovou roládu a úspěch je zaručen.

Autor:adela.postranecka






Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena