Výborný recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

Výborný recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

Lámete si hlavu čím pohostit přátele a chlebíčků jste se již přejedli? Vyzkoušejte naši sýrovou roládu a úspěch je zaručen.

12927×

Přejít na všechny Fotorecepty

Recept na silvestrovskou sýrovou roládu 

1) Příprava surovin. 

Na sýrovou roládu si připravíme 380 g eidamské cihly 30%, 300 g smetanového termizovaného sýru, 50 g taveného sýru, 1 lžíce mléka, 1 menší červenou cibuli, ¼ zelené papriky, ¼ oranžové papriky, ¼ žluté papriky, ¼ červené papriky, 1 lžíci nasekané pažitky, 1 lžičku mleté sladké papriky, 1 špetku pálivé papriky, bílý pepř a sůl.

2) V míse smícháme termizovaný sýr, tavený sýr a lžíci mléka.

Ochutíme mletou paprikou, pažitkou, solí a čerstvě mletým bílým pepřem.

3) Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky.

Papriky očistíme a nakrájíme na malé kousky.

4) Zeleninu promícháme se sýrovou směsí.

5) Eidam důkladně zabalíme do igelitového sáčku.

V hrnci přivedeme k varu vodu a sýr do ní vložíme. Takto sýr zahříváme zhruba 15 minut, dokud nezměkne.

6) Sýr vybalíme z igelitového sáčku a ještě horký rozválíme mezi dvěma potravinovými fóliemi na obdélník o velikosti zhruba 45 cm x 29 cm (šíře potravinové fólie).

7) Sýrový plát necháme lehce vychladnout a potřeme připravenou náplní.

8) S pomocí fólie roládu zavineme a pevně ji do ní zabalíme.

9) Sýrovou roládu necháme v lednici alespoň 3 hodiny ztuhnout.

10) Roládu nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem či listy salátu jako silvestrovské pohoštění.

Sýrová roláda a finanční náročnost

Eidam koupíme za 46 Kč. Náplň nás vyjde asi na 84 Kč. Celkem nás sýrová roláda bude stát cca 130 Kč.

Silvestr může začít: Výběr nejlepších receptů na pomazánky

Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech, v tuto chvíli třeba k blížícím se oslavám příchodu nového roku. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.

Silvestr

Skvělá na chlebíčky! Veka z domácí pekárny krok za krokem

Ohlásila se neočekávaná návštěva? Nemáte veku na chlebíčky? Žádný problém, podle FOTORECEPTU si upečeme veku doma, navíc je mnohem lepší než kupovaná.

Skvělá

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz