Šunková terina

Finančně náročnější recept na slavnostní pochoutku.


2.98x
0

Postup přípravy

Dušenou nebo jinou šunku rozmixujeme nebo několikrát umeleme najemno. Cibule oloupeme a také umeleme. Máslo vyšleháme do pěny. Vmícháme do něj postupně umletou šunku, cibuli, smetanu, obě papriky a podle chuti sůl.

Keramickou nebo skleněnou nádobu vymažeme olejem nebo vyložíme potravinářskou fólií. Rovnoměrně do formy rozetřeme třetinu šunkové pěny a poklademe ji parmskou šunkou. Takto postupujeme se všemi díly šunkové pěny. Poslední vrstvu musí tvořit parmská šunka. Nádobu s pěnou dáme do chladu ztuhnout.

Když je šunková terina ztuhlá, můžeme pokračovat. Opatrně ji vyklopíme z formy tak, aby šunka zůstala horní vstvou a uložíme do chladu. Želatinu si připravíme podle návodu na obalu a ochutíme ji octem, javorovým sirupem nebo medem. Z větviček rozmarýnu obereme lístečky a vmícháme je do želatiny. Želatinu necháme vychladnout. Vlažnou želatinou ozdobíme terinu na parmské šunce. Pokud chceme, můžeme do želatiny pro efekt vmíchat na drobné kostičky nakrájenou papriku. Šunkovou terinu necháme opět ztuhnout.

Hotovou šunkovou terinu nakrájíme na širší plátky a můžeme podávat.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šunková terina

Zpět na recept