Šumavský pstruh

Recept na chutně připraveného pstruha.


5.02x
35 min

Ingredience

4 lžičkysůl
20 dkgmáslo
1 kscitron
4 kspstruh
8 ksžampiony
2 lžičkygrilovací koření
4 lžičkymletá sladká paprika

podle potřeby

hladká mouka

podle chuti

petrželka kudrnka

Postup přípravy

Vykuchané pstruhy omyjeme, ze všech stran osolíme a poprášíme sladkou mletou paprikou a grilovacím kořením. Žampiony nakrájíme na plátky a na 1 lžíci másla je osmahneme. Mírně je osolíme, přidáme nasekanou petrželku a směsí naplníme břišní dutiny ryb. Můžeme je spíchnout špejlí. Naplněné pstruhy poprášíme hladkou moukou a za stálého potírání rozehřátým máslem je pečeme na horkém roštu asi čtvrt hodiny. Velké ryby pečeme déle. Pečeme po obou stranách dozlatova. Hotové pstruhy přendáme na talíře, odstraníme špejli, ozdobíme plátky citronu a podáváme s opékanými brambory nebo s chlebem. Ryby můžeme péct i v troubě na pekáči s trochou oleje a másla.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Šumavský pstruh

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena