Vaření.czReceptyŠumavský bramborový nákyp

Šumavský bramborový nákyp

Recept na výborný a jednoduchý nákyp.


4.512x
90 min

Ingredience

125 mlbílé víno
300 mlkysaná smetana
500 gkysané zelí

podle chuti

sůl
máslo
brambory
mléko
majoránka
1-2 kscibule
mletý pepř
uzené maso
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Uvařené brambory scedíme, přidáme lžíci másla, trochu mléka a uděláme kaši. Uzené maso opečeme na cibulce, přidáme papriku, majoránku a pepř a zalejeme vínem. Směs necháme 10 minut vydusit. Do vymazaného a vysypaného pekáče dáme vrstvu brambor, masovou směs, brambory a na ně kysané zelí vymačkané. Šumavský bramborový nákyp zalijeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Šumavský bramborový nákyp podáváme s přílohou podle chuti. Není ale nic potřeba.
user-icon

autor amika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Šumavský bramborový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena