Játra se slaninou podávané s bramborem nebo rýží.
40 g | slanina |
sůl | |
rajčata | |
60 g | tuk |
1 ks | cibule |
400 g | játra |
hřebíček | |
okurka |
Do jater protáhneme nudličky slaniny a na několika místech vpíchneme hřebíček. Potom nadrobno nakrájíme cibuli a zpěníme ji na tuku. Přidáme játra a osmahneme je po všech stranách.
Osmahnutá játra poklademe plátky slaniny a dusíme doměkka, ale ne moc dlouho aby neztvrdla. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, osolíme a dozdobíme kolečky cibule, rajčete a okurky.
Maso přelijeme vypečenou šťávou. Podávat můžeme s brambory nebo rýží.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena