Výborné a chutné jídlo z mletého masa a zeleniny. Kolik masa - tolik cibule - tolik mrkve, to je základ tohoto jídla.
Hodnocení
4.5
/ 5 (46x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
6x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Kečup
Pepř
Ostatní
Majoránka3-5 hrstí
Cibule1/2 kg
Mrkev1/2 kg
Rajský protlak2 konzervy
Mleté maso mix1/2 kg
Podle potřeby
Rostlinný olej
Voda na podlití
Postup přípravy
Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na malé kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo.
Cibuli necháme na malém množství oleje zesklovatět, poté přidáme nastrouhanou mrkev.
Když je zelenina mírně osmahlá, přidáme mleté maso, které vařečkou rozšťoucháme a vmícháme do zeleniny.
Když je i maso lehce osmahlé, přidáme oba rajčatové protlaky (větší konzervy), podlijeme menším množstvím vody tak, aby byly ingredience jen lehce ponořené.
Sugo dusíme asi 30 minut za občasného zamíchání. Přidáme hodně majoránky, osolíme, opepříme a ještě případně dochutíme kečupem. Jako příloha k sugo se nejlépe hodí bílé pečivo.
Tak sem to včera uvařil a zkusil. Docela dobrý to je. Jen doporučuji na závěr ten česnek, opravdu tomu hodně pomůže. Nejlepší je to dnes, druhý den, krásně uleželý.
Pupíček
K těstovinám
Úplně stejný recept dělám, ale jako omáčku k těstovinám, případně takto připravuji lasagne :) Akorát přidávám místo majoránky trochu oregana a provensálských bylinek :)
KOBLIH
Výborné rychlé, přidala jsem trochu česneku a na talíři nahoře dozdobila jarní cibulkou
misssile
Moc jsme si na sugo pochutnali, jen jsem uvařila těstoviny smíchala se sugo posypala sýrem a dala zapéct do trouby
Uskar
Výborné, teď jsme dojedli i dcera se nacpala, chronický nejedlík :) Jen jsem místo majoránky dal bazalku a výborné!