Studený meruňkový dortík

Velmi jednoduchý dortík ze základu sušenek, který nás v létě zajisté osvěží.


5.015x
35 min
1×

Ingredience

těsto

150 gmáslo
100 gmáslové sušenky
100 gsvětlé BeBe sušenky
2 lžícetřtinový cukr

krém

4 lžícemléko
1 kelímeksmetana ke šlehání
6 gplátková želatina
500 gmeruňkový jogurt

poleva

500 gmeruňky
2 balíčkyželatina
250 mlmeruňková šťáva
2 lžícemeruňkový džem

Postup přípravy

Oba druhy sušenek pomocí mixéru rozdrtíme. Rozpuštěné máslo smícháme se sušenkovými drobečky a 2 lžícemi třtinového cukru. Dortovou formu vyložíme pečicím navlhčeným papírem a naneseme sušenkovou směs. Lžící dobře přimáčkneme. Formu vložíme alespoň na půl hodinky do lednice.

Želatinu namočíme do vody (alespoň na 10 minut). Poté želatinu vyždímáme. Dáme vařit mléko. Mléko odstavíme a přidáme vymačkanou želatinu, dobře promícháme.

Smetanu vyšleháme, přidáme meruňkový jogurt a nakonec vlažnou želatinu, krém dobře promícháme.

Formu vyndáme z lednice a naneseme jogurtový krém se želatinou. Dáme opět do lednice alespoň na 2 hodiny.

Želatinu uděláme dle návodu na obalu, ale vaříme ji s meruňkovou šťávou a lžící meruňkové marmelády.

Okapané meruňky nakrájíme nebo dáme celé na studený dort a zalijeme hotovou želatinou. Meruňkový dort dáme opět do lednice na pár hodin, ztuhlý dort můžeme otevřít z formy.

Studený meruňkový dortík podáváme jako dezert.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Studený meruňkový dortík

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní