Petrželkový olej: V kastrolu uvedeme vodu do varu a osolíme ji. Vhodíme petrželku do vroucí vody a vaříme 2 minuty. Po uvaření přendáme petrželku do vody s ledem. Po vychlazení petrželku vyždímáme, přilijeme olej a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Nalijeme do cedníku a necháme pozvolna vykapat.
Servírování: Do hlubokého talíře naaranžujeme nakrájené různé druhy rajčat s petrželkou a šťávou, která vznikla v misce. Pokapeme petrželovým olejem a opatrně naběračkou přidáme vychlazenou polévku.
Autor receptu: Radek David
Zdroj: SEXY moderní česká kuchyně, vydalo R MEDIA, spol. s r.o., 2013 SEXY moderní česká kuchyně je dobře propracovaná a přehledná kuchařská kniha, ze které uvaří úžasné pokrmy i normální smrtelník. Recepty jsou sestaveny tak, aby zpracováním i surovinami byly dostupné každému, kdo se rozhodne postavit se ke sporáku a začít. Nápady, forma i vybraná jídla však musí nadchnout i profesionály.
Autor:R MEDIA






Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena