Strouhaný tvaroháček

Snadný recept na výborný čokoládovo-tvarohový moučník.


5.04x
30 min

Ingredience

těsto

1 ksvejce
250 gmáslo
3 lžícekakao
200 gcukr moučka
400 ghladká mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

náplň

1 kscitron
5 lžiccukr moučka
1 ksvanilkový cukr
750 gměkký tvaroh

Postup přípravy

Na těsto smícháme hladkou mouku, cukr moučka, prášek do pečiva, kakao, máslo a vejce. Vypracujeme hladké těsto a rozdělíme na 2 části. Jedna část může být trochu větší. Obě části těsta zabalíme do fólie, větší část dáme do lednice a druhou do mrazáku.

Dále si připravíme tvarohovou náplň. Měkký tvaroh, cukr moučka, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme na hladkou hmotu. Pekáček vymastíme a vysypeme, nebo použijeme pečící papír, jak jsme zvyklí.

Těsto z lednice rozválíme na placku o rozměrech pekáčku. Pozor, děláme třeba na fólii a potom opatrně přeneseme, protože těsto se trhá. Na těsto dáme připravenou tvarohovou náplň a na závěr vyndáme zbylé těsto z mrazáku, které nastrouháme nahoru.

Tvaroháček dáme péct na 25 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

Strouhaný tvaroháček po vychladnutí nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem.
user-icon

autor Pjó


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Strouhaný tvaroháček

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.