Povidlová omáčka se strouhaným perníkem

Vyzkoušejte recept na tradiční povidlovou omáčku, tato je s vůní perníku a skořice.


0.00x
35 min

Postup přípravy

Do hrnce dáme máslo, zaprášíme hladkou moukou a mícháme, dokud se nevytvoří zlatavá jíška. Podlijeme studenou vodou, přidáme 5 vrchovatých lžic neslazených povidel a rozmícháme metličkou. Přidáme sůl, hřebíček, celou skořici, kolečko citronu, cukr podle chuti a kyselosti povidel. Povidlovou omáčku přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni za občasného míchání cca 20 minut.

Poté vlijeme smetanu ke šlehání a provaříme cca 5 minut. Následně dochutíme strouhaným perníkem, čímž se omáčka také zahustí. Podle chuti také nakonec přidáme rum, citronovou šťávu, mletou skořici a podle potřeby dosladíme.

Povidlovou omáčku podáváme nejčastěji k vařenému uzenému masu a doplníme houskovým knedlíkem.

Připravte si k povidlové omáčce i výborný domácí knedlík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Povidlová omáčka se strouhaným perníkem

Zpět na recept