Středomořské karbanátky

Jemné karbanátky z mletého hovězího masa, nastrouhaného sýra a směsi koření. Nenáročný recept na chutný oběd nebo večeři.


4.47x
30 min

Ingredience

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

směs

500 gmleté hovězí maso
1 lžícecitronová šťáva
0.5 svazkupetrželová nať
0.5 lžičkypálivá paprika
1 špetkařímský kmín
125 gčerstvý sýr steakové koření

Postup přípravy

Maso promícháme s nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou, kmínem, paprikou, citronovou šťávou, solí a pepřem. Necháme v chladu alespoň hodinu uležet, aby se chutě prolnuly. Tip:Jak poznat, zda je maso dost ochucené? Ze směsi oddělíme malý kousek a opečeme jej na pánvi. Můžeme ho tak bezpečně ochutnat a přesně zjistíme, co mu chybí. Poté mokrýma rukama tvarujeme malé karbanátky, které pečeme buď na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě rozehřáté na 200 °C, nebo na grilu - z obou stran přibližně 6 - 8 minut. Středomořské karbanátky chutnají skvěle se zeleninovými saláty nebo bílým chlebem. Zdroj: Eklasa.cz
user-icon

autor Klasa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Středomořské karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena