Středočeská vaječná pomazánka

Jednoduchá, ale vynikající vaječná pomazánka.


4.525x
20 min
5×

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků tak, že bílek dokola jemně nařízneme a sloupneme.

Žloutky dáme do misky, rozmačkáme a následně přidáme máslo a kečup. Přidáme bílý jogurt a mletou papriku. Pro jemnější chuť je možno přidat jeden trojúhelníček taveného sýru. Na závěr nasekáme najemno bílky a přidáme do misky. Vše důkladně promícháme a vaječnou pomazánku podle chuti osolíme.

Středočeská vaječná pomazánka se maže na chléb, toast nebo veku. Možno ozdobit půlkou vejce, pažitkou nebo plátkem citronu.
user-icon

autor jenn17


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Středočeská vaječná pomazánka

Zpět na recept