Strážovský kopec

Recept na hlavní chod ke každé příležitosti.


4.614x
60 min

Ingredience

1 kscibule
1 ksrajče
20 dkgžampiony
50 dkgvepřová kýta
10 dkgbarevná paprika

podle chuti

sůl
vegeta
sójová omáčka
směs koření na čínu

podle potřeby

tuk
bramborákové těsto

Postup přípravy

Nejprve si připravíme z 1kg brambor klasické bramborákové těsto a dáme si ho stranou. Ochutí si ho každý sám, jak ho má rád. Nakrájíme na jemno cibuli, kterou osmahneme na tuku dorůžova. Potom přidáme vepřové maso nakrájené na kostky. Posypeme dle chuti vegetou, kořením na čínu a dusíme do poloměkka. Občas promícháme, aby se maso nepřipálilo. Mezitím si usmažíme 4 bramboráky. Až je maso poloměkké, tak přidáme nakrájenou papriku, rajčata a žampiony a dále dusíme. Když je všechno měkké, dochutíme sójovou omáčkou, případně osolíme. Nachystáme si 4 talíře, na každý dáme 1 bramborák, masovou směs si rozdělíme na 4 porce a na polovinu bramboráku navršíme masovou směs a druhou polovinou přehneme. Strážovský kopec takto podáváme. Kdo nejí vepřové maso, může dát i kuřecí maso.
user-icon

autor 60 Věra


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Strážovský kopec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena