Štramberské uši

Už pro ně nemusíte na pouť.


3.735x
60 min
1×

Ingredience

3 ksvejce
2 lžícemed
250 gcukr krystal
0.5 balíčkumletá skořice
500 ghladká mouka
1 špetkamletý bílý pepř
tuk na vymazání
1 špetkamleté nové koření
0.5 lžičkyjedlá soda
0.5 lžičkymletý hřebíček
0.5 lžičkymletý badyán
0.5 lžičkymletý anýz

Postup přípravy

Ze všech přísad zpracujeme těsto, které necháme odležet v chladnu 24 hodin uležet. Z těsta pak vyválíme na placku silnou 2 až 3 mm. Z placky vykrajujeme větší oválky. Na vymazaném plechu je upečeme. Ještě horké Štramberské uši stočíme do kornoutků a poté vložíme do hrnečků nebo sklenice vychladnout. Štramberské uši jíme podle chuti.
user-icon

autor simasony


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Štramberské uši

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena