Štěpánská kachna s jablky

Kachna pečená na víně, plněná jablky a sušenými švestkami. K tomu zelí a houskový knedlík. Prostě tip na sváteční oběd jak má být.


3.5146x
150 min
2×

Postup přípravy

Kachnu dobře očistíme, omyjeme a nasolíme dobře i z vnitřní stany. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. Asi půlku jednoho jablka si necháme na dozdobení a zbytkem naplníme spolu s půlkou sušených švestek, vnitřek kachny. Dáme na pekáč, podlijeme vývarem a červeným vínem, přidáme zbytek sušených švestek, na tenké plátky nakrájený česnek a koření. Vložíme do trouby a pečeme z obou stran až je maso měkké. Postupně lžící odebíráme vypečený tuk z kachny. Po celou dobu pečení kachnu přeléváme výpekem. Na pánvi na odebraném tuku z obou stran osmažíme zbylé plátky jablek a spolu s rozvařenými švestkami, jimi dozdobíme dozlatova upečenou kachnu. Podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.


Jak uvařit poctivý houskový knedlík


Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.


Jak

user-icon

autor bro.nka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Štěpánská kachna s jablky

Zpět na recept