Vaření.czReceptySteak s povidlovou omáčkou aneb Krpálkova síla

Steak s povidlovou omáčkou aneb Krpálkova síla

Recept na skvělý steak s povidlovou omáčkou, který vám dodá sílu olympijského vítěze.


4.6127x
30 min
6×

Ingredience

0.5 hrnečkuolej
4 plátkyhovězí roštěnka

na ozdobu

4 snítkyrozmarýn
bylinkové máslo

omáčka

1 hrnekvývar z kostí
1 špetkamletá skořice
3 lžícešvestková povidla
3 lžícebylinkové máslo
0.5 lžičkymletý černý pepř

podle chuti

koření
mořská sůl

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Hovězí maso mírně naklepeme a okořeníme. Nyní orestujeme steak na silně rozpálené pánvi s trochou oleje cca 1 minutu na každé straně, aby se nám maso pěkně zatáhlo. Poté opékáme maso 2 - 3 minuty z každé strany. Nyní teprve steak osolíme mořskou solí. Důležité je do masa v žádném případě nepíchat vidličkou, ale používat obracečku. Do zbylého výpeku přidáme vývar, povidla, koření, zaprášíme moukou, řádně promícháme, zpěníme a po chvilce můžeme odstavit. Pro lesk omáčky přidáme kousek másla. Omáčku nalijeme na talíř a do ní položíme steak. Ke steaku s povidlovou omáčkou jako přílohu doporučuji zapečenou bramborovou kaši a pro oko upravenou zeleninovou oblohu. Steak dozdobíme bylinkovým máslem a snítkou rozmarýnu.

Jak připravit šťavnatý steak? Zapomeňte na olej v pánvi!

Myslíte si, že umíte udělat dobrý šťavnatý steak? Možná, že fígle, které vám ukáže Václav Frič, šéfkuchař a majitel restaurace Na Pekárně v Čakovičkách, vás překvapí.

Jak

 

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Steak s povidlovou omáčkou aneb Krpálkova síla

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena