Steak s povidlovou omáčkou aneb Krpálkova síla

Recept na skvělý steak s povidlovou omáčkou, který vám dodá sílu olympijského vítěze.


4.6127x
30 min
6×

Postup přípravy

Hovězí maso mírně naklepeme a okořeníme. Nyní orestujeme steak na silně rozpálené pánvi s trochou oleje cca 1 minutu na každé straně, aby se nám maso pěkně zatáhlo.

Poté opékáme maso 2 - 3 minuty z každé strany. Nyní teprve steak osolíme mořskou solí. Důležité je do masa v žádném případě nepíchat vidličkou, ale používat obracečku.

Do zbylého výpeku přidáme vývar, povidla, koření, zaprášíme moukou, řádně promícháme, zpěníme a po chvilce můžeme odstavit. Pro lesk omáčky přidáme kousek másla. Omáčku nalijeme na talíř a do ní položíme steak.

Ke steaku s povidlovou omáčkou jako přílohu doporučuji zapečenou bramborovou kaši a pro oko upravenou zeleninovou oblohu. Steak dozdobíme bylinkovým máslem a snítkou rozmarýnu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Steak s povidlovou omáčkou aneb Krpálkova síla

Zpět na recept