Pikantní karbanátky bez mouky a strouhanky, které když se podaří uchovat usmažené do druhého dne, krásně se uleží. Jsou velice chutné a šťavnaté.
Hodnocení
4.3
/ 5 (11x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Solamyl2 lžíce
Cibule1 ks
Drcený kmín1 lžička
Mleté vepřové maso500 g
Koření Aztécký poklad2 lžíce
Orientální hořčice3 lžíce
Podle potřeby
Tuk na smažení
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v míse promícháme s ostatními uvedenými surovinami. Nejlépe přes noc necháme v uzavřené nádobě v lednici uležet, pokud se nám nechce čekat, tak alespoň minimálně jednu hodinu.
Ze směsi vytvarujeme 8 větších karbanátků, které na velké pánvi v rozehřátém oleji opékáme 7 minut z každé strany. Po opečení přendáme na papírovou utěrku nebo silnější ubrousek odsát přebytečný tuk.
Šťavnaté vepřové karbanátky můžeme podávat s pečivem, ozdobené kolečky cibule. Jsou dobré i s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Děkuji všem za radu,koření jsem sehnala u nás v malém obchůdku kde mají všechny možné druhy koření,nikam jinam již nebudu chodit-cenově je výhodnější jak v supermarketech.
Tak díky a ahojky.
Jančík
koření Aztécký poklad
Koření kupuji v obchodním domě ve Zlíně.Je tam takový malý obchůdek a mají velice dobrý výběr.Takže neporadím,kde se dá jinak sehnat,ale pokuste se v google do vyhledavače zadat název a určitě nějaké kontakty budou k mání.Já jen pro představu ještě přidávám foto,jak toto koření vypadá.
marie8
Aztécký poklad
Tohle koření jsem koupila v masně firmy Rabbit,určitě ho budou mít i v jiné nebo na tržnici.Koření je moc dobré.
Uška
Aztécký poklad
Úvodní strana - >
Kořenící směsi
Aztécký poklad
koření - Aztécký poklad
Nákup
Název100g200g500g1000g
Aztécký poklad45,-
ks80,-
ks160,-
ks280,-
ks
Složení:
Sůl (max.35%), koření (cibule, pepř, paprika, saturejka, řecké seno), zvýrazňovač chuti E 621, Vitamín B1.
Popis:AZTÉCKÝ POKLADVšestranné použití na všechny druhy steaků, při rožnění a grilování, na zapečené vepřové plátky, do marinád, omáček a šťáv, vhodné i do zapečených brambor, těstovin, rýže, a dušené zeleniny. Já toto koření velice ráda používám a je i velmi dobré ho paličkou na maso zaklepat do masa a pak udělat jako minutku.