Šťavnatá vepřová plec s dýní a bramborami

Recept na pečenou vepřovou plec, která se peče v celku a při podávání je úžasně šťavnatá a provoněná bylinkami. Podáváme s pečenými brambory a dýní.


5.01x

Postup přípravy

Vepřovou plec potřeme olejem, drceným kmínem, nasekanými bylinkami, rozdrceným česnekem a necháme v pekáčku či skleněné zapékací misce přikryté v lednici do druhého dne odležet.

Druhý den vyndáme maso alespoň hodinu před pečením, ještě posolíme, podlijeme bílým vínem (případně vodou) a pečeme přikryté 10 minut na 200 °C, poté 3 hodiny na 160 °C. Během pečení maso třikrát otočíme. Do masa za žádných okolností nepícháme. Nakonec pekáček odkryjeme a ještě 10 minut dopékáme při 200 °C. Vepřovou plec vytáhneme z trouby, poklademe plátky studeného másla a posypeme čerstvými bylinkami.

Brambory oloupeme, dýni očistíme, vše nakrájíme na plátky či čtvrtky. Zeleninu poklademe na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí a nasekanou petrželovou natí. Brambory s dýní pečeme, až je vše měkké a zlatavé.

Vepřovou plec servírujeme s pečenými bramborami a dýní jako výborný hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šťavnatá vepřová plec s dýní a bramborami

Zpět na recept