Staročeský Kuthan

Staročeské jídlo našich předků.


3.199x
60 min

Postup přípravy

Maso očistíme a spolu s klobásami, ty nesmí být paprikové, je nakrájíme na kostky a vložíme do pekáče.

Přidáme hořčice, pepř, sůl a šalvěj. Maso zamícháme a necháme v lednici přes noc uležet.

Druhý den pečeme kuthan v předehřáté troubě. Během pečení maso podle potřeby podléváme, ale ne moc. Očistíme si cibuli a nakrájíme ji. Když je maso téměř měkké, vsypeme cibuli a necháme vypéct zbylou vodu pod masem. Jestli už je maso úplně měkké, podlijeme jej smetanou a krátce dopečeme dozlatohněda.

Staročeský Kuthan podáváme s brambory, pečivem nebo luštěninami.
user-icon

autor Jantar


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Staročeský Kuthan

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.