Staročeský kapr

Pokud také patříte k milovníkům ryb, jistě nepohrdnete receptem na výtečného kapra.


2.971x
60 min

Ingredience

sůl
1 kscibule
0.2 dlvoda
4 porcekapr
1 kshřebíček
3 dlčervené víno
citronová kůra
5 dlčerné pivo

omáčka

40 gmáslo
40 gcibule
0.5 kscitron
1 lžícekapary
30 ghladká mouka
1 lžičkasardelová pasta

Postup přípravy

Porce kapra osolíme. Cibuli oloupeme, necháme ji v celku a napícháme do ní hřebíček a kousek citronové kůry. Druhou cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Z citronu vymačkáme šťávu.

Pivo, víno a vodu dáme do kastrolu, přidáme kořeněnou cibuli, vše osolíme a asi 10 minut povaříme.

Poté vložíme připravené porce kapra a vaříme dalších 20 minut.

Mezitím si na másle zpěníme nasekanou cibuli, přidáme sardelovou pastu, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme scezeným vývarem z kapra. Přidáme jemně rozsekané kapary, citronovou šťávu, přisolíme a ještě asi 20 minut povaříme.

Uvařené porce staročeského kapra podáváme na talířích přelité připravenou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Staročeský kapr

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena