Staročeský kapr

Pokud také patříte k milovníkům ryb, jistě nepohrdnete receptem na výtečného kapra.


2.971x
60 min

Postup přípravy

Porce kapra osolíme. Cibuli oloupeme, necháme ji v celku a napícháme do ní hřebíček a kousek citronové kůry. Druhou cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Z citronu vymačkáme šťávu.

Pivo, víno a vodu dáme do kastrolu, přidáme kořeněnou cibuli, vše osolíme a asi 10 minut povaříme.

Poté vložíme připravené porce kapra a vaříme dalších 20 minut.

Mezitím si na másle zpěníme nasekanou cibuli, přidáme sardelovou pastu, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme scezeným vývarem z kapra. Přidáme jemně rozsekané kapary, citronovou šťávu, přisolíme a ještě asi 20 minut povaříme.

Uvařené porce staročeského kapra podáváme na talířích přelité připravenou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Staročeský kapr

Zpět na recept