Staročeská žranice

Sytý oběd z kuřecího a vepřového masa - pro více osob.


4.36x
60 min

Ingredience

1 špetkasůl
2 kgbrambory
1 kgcibule
1 kskuře
1 hrnečekplnotučná hořčice
1 kgvepřová plec
1 balíčekgulášové koření
1 hrnečeksladký kečup
4 lžícevepřové sádlo

Postup přípravy

Omyté, oloupané a na plátky nakrájené brambory klademe do sádlem vymazaného pekáče, ke kterému máme poklici. Na vrstvu brambor rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, posypeme kořenící směsí do guláše a pokapeme trochou kečupu a hořčice, poté naskládáme maso. Tento postup opakujeme až budeme mít pekáč zhruba 10cm od okraje zaplněný, na vrch poklademe čtvrtky kuřete a zasypeme kořením a pokapeme hořčicí. Staročeskou žranici přikryjeme poklicí a dáme do trouby péct cca na 45 - 60 min v závislosti na typu trouby.
user-icon

autor Milda

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Staročeská žranice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena