Staročeská rybí polévka s hrachem

Výtečná polévka z kapra a hrachu.


3.082x
75 min

Postup přípravy

Hrách si namočíme den předem a druhý den uvaříme v čisté vodě doměkka.

Cibuli oloupeme a překrájíme na osminky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Očištěné části kapra vaříme v osolené vodě s kousky cibule. Po 10 minutách vývar přecedíme. Na másle osmahneme kořenovou zeleninu, zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vychladlým rybím vývarem.

Před dovařením přidáme měkký hrách, maso z obrané hlavy, pokrájené vnitřnosti, prolisovaný česnek a prohřejeme. Podle potřeby dosolíme.

Staročeskou rybí polévku s hrachem servírujeme ozdobenou petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Staročeská rybí polévka s hrachem

Zpět na recept