Srnčí Stroganov

Výborné hlavní jídlo ze zvěřiny. Netradiční recept na přípravu Stroganova ze srnčího masa.


5.04x
45 min

Ingredience

15 dkgšunka
1 kscibule
1.5 dlčervené víno
1-2 kelímkysladká smetana
8 kssterilované okurky
1 plechovkasterilované žampiony
1 plechovkarajský protlak
1 kgsrnčí hřbet

podle chuti

cukr
sůl
tymián
rozmarýn
čerstvé bylinky

podle potřeby

olej
máslo

Postup přípravy

Předem bych chtěla upozornit, že samozřejmě vím, že pravý Stroganov se dělá z pravé hovězí svíčkové. Nicméně, jelikož mám velký přísun zvěřiny a jsem za to šťastná, vymýšlím neustále, co z ní uvařit, aby to nebylo pořád dokola. Napadlo mě připravit Stroganov ze srnčího hřbetu (může být i kýta) a výsledek byl opravdu vynikající! Srnčí hřbet či kýtu očistíme, odblaníme a nakrájíme na tenké nudličky. Dále maso zakápneme olejem a červeným vínem, osolíme, opepříme (můžeme přidat snítku rozmarýnu či tymiánu) a maso dáme klidně na noc odležet do lednice. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sterilované žampiony, okurky a šunku nakrájíme na kousky. Srnčí maso vyjmeme, slijeme a důkladně osušíme, aby se maso při restování opeklo a nedusilo! Na másle a oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme. Na druhé pánvi orestujeme na másle pokrájené žampiony, okurky, šunku a přidáme malý rajský protlak, který také společně se vším orestujeme. Nakonec zalijeme sladkou smetanou a přidáme maso. Srnčí Stroganov podle chuti dochutíme solí, pepřem a popřípadě cukrem. Srnčí Stroganov podáváme nejraději s dušenou rýží.
user-icon

autor Audrey75

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Srnčí Stroganov

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena