Srnčí kýta

Chutný recept na úpravu srnčí kýty s vynikajícím výpekem.


4.69x
120 min
1×

Ingredience

20 dkgslanina
1 lžícesůl
20 dkgmáslo
2 kscitron
3 lžícekoňak
4 lžícezavařené brusinky
2 lžícetmavá jíška
1 kgsrnčí kýta

Postup přípravy

Z kýty vyřízneme kost a maso zbavíme blan, posolíme, hustě protáhneme slaninou, vložíme do pekáče a polijeme rozpuštěným máslem. Pod poklicí pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut. Zprvu pečeme ve vlastní šťávě, potom pekáč odklopíme a za stálého polévání horkou vodou a potírání máslem upečeme kýtu dorůžova. Upečenou kýtu vyndáme, do šťávy zamícháme trochu masového výtažku, hnědou jíšku a 2 - 3 lžíce koňaku. Srnčí kýtu nakrájíme na porce a trochu potřeme šťávou. Na talíři ozdobíme košíčky vyřezanými z citronu a naplněnými zavařenými brusinkami. Srnčí kýtu podáváme s brambory nebo tmavým pečivem. Zbytek šťávy podáváme v omáčníku.
user-icon

autor Jurajda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srnčí kýta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena