Srnčí kýta s brusinkovou omáčkou a se špenátem

Máte doma srnčí kýtu a nevíte, jak ji připravit? Vyzkoušejte tento recept. Zní trochu zmateně, ale chutná znamenitě!


3.291x
120 min
4×

Postup přípravy

Srnčí kýtu dobře odblaníme, očistíme a opláchneme. Nakrájíme ji na silnější plátky, lehce naklepeme a posypeme kořením na divočinu. Zakapeme olivovým olejem a necháme v chladu uležet. Čím déle, tím lépe.

Na rozehřátý olej klademe připravené srnčí plátky. Opečeme z jedné strany a otočíme. Po otočení přikryjeme poklicí a necháme opékat. Podle potřeby podlijeme vývarem. Pečeme na mírnějším ohni, dokud maso nezměkne, asi 90 minut. V průběhu pečení maso otáčíme.

Během pečení si připravíme špenát podle toho, jak jej máme rádi.

Po změknutí maso vyjmeme a ponecháme ve vyhřáté míse.

Do výpeku přidáme brusinkový kompot i se šťávou, prohřejeme, přidáme kysanou smetanu a promícháme.

Srnčí kýtu podáváme s bramborovým knedlíkem, špenátem a přeléváme brusinkovou omáčkou.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srnčí kýta s brusinkovou omáčkou a se špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.