Srnčí kýta po texasku

Maso z větší srnčí kýty zpracováno na způsob steaku.


3.066x
45 min

Postup přípravy

Jalovec rozdrtíme v hmoždíři. Smícháme jej se sáčkem koření na zvěřinu, přidáme lžíci oleje a promícháme.

Kýtu rozdělíme na jednotlivé svaly. Ty nakrájíme příčně na 2 cm plátky. Srnčí steaky jemně naklepeme z obou stran obrácenou stranou nože a vydatně potřeme směsí koření. Připravené maso necháme v lednici přes noc uležet.

Druhý den si ve fritéze připravíme hranolky. Odkládáme je na savý paprí.

Na rozpálené grilovací pánvi s olejem pečeme steaky 4 minuty z jedné i druhé strany. Tak budou medium. Poku je chceme více propečené, necháme je o minutu nebo dvě déle (well done). Pokud je chceme krvavé (rare), dobu restování zkrátíme.

Srnčí steaky ihned podáváme je s připravenými hranolky. Můžeme přelít výpekem z pánve.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srnčí kýta po texasku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.