Srnčí kýta po texasku

Maso z větší srnčí kýty zpracováno na způsob steaku.


3.066x
45 min

Postup přípravy

Jalovec rozdrtíme v hmoždíři. Smícháme jej se sáčkem koření na zvěřinu, přidáme lžíci oleje a promícháme.

Kýtu rozdělíme na jednotlivé svaly. Ty nakrájíme příčně na 2 cm plátky. Srnčí steaky jemně naklepeme z obou stran obrácenou stranou nože a vydatně potřeme směsí koření. Připravené maso necháme v lednici přes noc uležet.

Druhý den si ve fritéze připravíme hranolky. Odkládáme je na savý paprí.

Na rozpálené grilovací pánvi s olejem pečeme steaky 4 minuty z jedné i druhé strany. Tak budou medium. Poku je chceme více propečené, necháme je o minutu nebo dvě déle (well done). Pokud je chceme krvavé (rare), dobu restování zkrátíme.

Srnčí steaky ihned podáváme je s připravenými hranolky. Můžeme přelít výpekem z pánve.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srnčí kýta po texasku

Zpět na recept