Špízy s překvapením

Kostky masa a ovoce na špejli schované v bramborákovém těstíčku.


4.513x
90 min

Ingredience

2 ksbroskve
sůl
1 ksjablko
1 kshermelín
hladká mouka
olej na smažení
200 gvepřová plec
200 gdrůbeží játra
150 ghrozny (bez pecek)
400 gdrůbeží maso
150 gjemný drůbeží salám

těstíčko

5 stroužkůčesnek
sůl
5 ksvejce
4 ksbrambory
200 mlmléko
6 lžichladká mouka
mletý černý pepř
majoránka drhnutá

Postup přípravy

Vepřové i drůbeží maso, drůbeží játra a drůbeží salám nakrájíme na kostky. Maso jemně osolíme. Hermelín nakrájíme na plátky, které ještě asi dvakrát překrojíme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na osminy a ty na čtverečky. Broskve oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtky a ty potom na plátky. Větší kuličky hroznů přepůlíme. Připravíme si špejle, na které podle chuti střídavě všechny přísady napichujeme. Vždy začínáme a končíme masem, které prokládáme ovocem, uzeninou, játry a sýrem. Připravené špízy obalíme v hladké mouce a potom v bramborákovém těstíčku. Příprava těstíčka. Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Slijeme škrob. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Strouhané brambory smícháme s vejci, česnekem, mlékem a moukou do hladkého těstíčka. Opepříme, přidáme majoránku a osolíme, můžeme trošku více, protože špízy už nesolíme. Špízy s překvapením smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Pak je necháme okapat, nebo je zbavíme přebytečného oleje. Špízy s překvapením podáváme s bramborovou kaší a ovocným salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špízy s překvapením

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena