Špízy s ačokčou

Lehčí verze špízu z kýty, bez špeku a slaniny. Recept na výborný hlavní chod.


4.429x
120 min
1×

Ingredience

3 lžíceolej
4 kspaprika
3 kscibule
20 dkgkabanos
2 dlčervené víno
1 kgvepřová kýta
2 hrstěačokča
1 baleníkoření na šašlik

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

voda na podlití

Postup přípravy

Den předem si omytou a osušenou kýtu nakrájíme na kostky a promícháme se třemi lžícemi oleje, skleničkou červeného vína a asi 2 lžícemi koření na šašlik nebo s grilovacím kořením, máme-li rádi pikantní chuť, přidáme chilli. Přikryté maso necháme v chladničce odležet.

Papriky rozkrájíme na čtvrtiny, které přepůlíme, oloupané velké cibule rozčtvrtíme, velké dílky můžeme rozpůlit. Ačokču rozpůlíme, můžeme použít i zmraženou. Kabanos nakrájíme na kolečka.

Na špízy střídavě napichujeme cibuli, maso, cibuli, papriku, ačokču a sem tam kolečko kabanosu. Špízy urovnáme na plech s vyšším okrajem, Zbylou zeleninu přidáme ke špízům, podlijeme hrnkem vody, okořeníme grilovacím kořením a upečeme.

Špízy s ačokčou podáváme s různě upraveným bramborem (vařený, kaše, hranolky ) a klidně i s chlebem.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špízy s ačokčou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena