Vaření.czReceptyŠpíz ve vinném těstíčku

Špíz ve vinném těstíčku

Ze Slovenska jsem si před léty dovezla tento recept, chutná s hranolky i s bramborovou kaší.


4.315x
45 min
2×

Ingredience

250 geidam
250 ganglická slanina
250 gvepřová játra
250 gvepřové maso (kýta)

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

těstíčko

1 špetkasůl
1 ksvejce
vegeta
grilovací koření
2 lžícebílé víno
nasekaná petrželka
hladká mouka
1 špetkamletý černý pepř

podle potřeby

tuk na smažení
cibule či pórek

Postup přípravy

Vepřová játra a vepřové maso nakrájíme na menší kousky, eidam na čtverečky a každý čtvereček eidamu zamotáme do plátku anglické slaniny. Pórek nebo oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Na špejle nebo jehly napichujeme střídavě kousky jater, masa, cibule (pórku) a eidamu ve slanině. Potom jen mírně osolíme a opepříme. Špízy namáčíme v těstíčku a na mírném ohni usmažíme dozlatova. Na těstíčko rozmícháme vejce, bílé víno, trochu opepříme, přidáme vegetu nebo grilovací koření, sekanou zelenou petrželku a tolik hladké mouky, aby bylo těstíčko dost husté. Usmažené špízy podáváme s kečupem a jako přílohu volíme hranolky nebo bramborovou kaši.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špíz ve vinném těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena