Vaření.czReceptyŠpenátový závin se žampiony

Špenátový závin se žampiony

Křehký závin naplněný houbami a špenátem. Recept na dobrý překrm nebo chuťovku.


5.04x
60 min

Ingredience

náplň

1 stroužekčesnek
1 špetkasůl
2 ksvejce
30 gmáslo
1 špetkatymián
450 gšpenát
250 gžampiony
1 špetkamuškátový oříšek
1 lžičkasměs koření Zounarka

těsto

1 špetkasůl
1 ksvejce
250 gmáslo
100 gjogurt
400 ghladká mouka

na potření

1 ksvejce

podle potřeby

4 lžícestrouhanka

Postup přípravy

Mouku prosejeme na vál, aby se provzdušnila, uprostřed utvoříme důlek. Do něj vlijeme vejce a jogurt, nastrouháme máslo a přidáme špetku soli. Vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme alespoň půl hodiny odpočinout v lednici. Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo a žampiony na něm krátce opékáme, poté přidáme špenát. Ve chvíli, kdy je již špenát rozmrzlý, odstavíme z plotny a přidáme muškátový oříšek, tymián, prolisovaný česnek a vejce. Pokud se nám zdá hmota příliš řídká, přidáme lžíci strouhanky. Troubu rozehřejeme na 175 °C, těsto rozdělíme na dvě poloviny, vyválíme, posypeme strouhankou a poklademe náplní. Zavineme, pomašlujeme vejcem a pečeme cca 30 - 40 minut. Tip: Těsto připravíme den předem a špenát necháme povolit přes noc v lednici. Místo závinu můžeme zkusit také šátečky - jednoduše rozválené těsto nakrájíme na čtverce, doprostřed položíme lžíci náplně a přeložíme. Špenátový závin se žampiony podáváme jako překrm nebo chuťovku k různým příležitostem. Zdroj: Eklasa.cz
user-icon

autor Klasa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špenátový závin se žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena