Špenátový šnek

Recept na slaný závin, který podáváme politý rajčatovou omáčkou.


3.0650x
45 min
1×

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto poklademe plátky šunky a přeložíme stejně jako závin.

V kastrůlku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát, který ochutíme solí, prolisovaným česnekem a podusíme. Tuto špenátovou směs navršíme uprostřed svinutého závinu a posypeme nastrouhaným sýrem. Okraje špenátového šneku potřeme žloutkem.

Špenátový šnek pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 - 20 minut.

Mezitím si připravíme omáčku. Rajčata omyjeme, nakrájíme nadrobno a podusíme v kastrůlku. Opepříme, osolíme a podle chuti přidáme ještě trochu rajčatového protlaku či kečupu.

Špenátový šnek nakrájíme na porce, po stranách polijeme rajčatovou omáčkou a podáváme.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenátový šnek

Zpět na recept