Vaření.czReceptyŠpenátový nákyp s uzeným masem

Špenátový nákyp s uzeným masem

Nákyp ze špenátu a uzeného masa podávaný s bramborem a zeleninou.


3.1346x
60 min

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
3 ksvejce
2 lžícemáslo
mléko
2 ksrohlíky
mletý pepř
tuk na vymazání plechu
1 balíčekmražený špenát
200 gvařené uzené maso
jemná strouhanka

Postup přípravy

Mražený špenát podusíme, scedíme a necháme okapat. Lepší je použít listový špenát, ne sekaný. V misce utřeme máslo a žloutky se solí, přidáme v mléce namočený a vymačkaný rohlík, špenát, nadrobno pokrájené uzené maso, rozetřený česnek, pepř a nakonec zjemníme pevně ušlehaným sněhem z bílků.

Hmotu rozetřeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a v předehřáté troubě zapčeme. Nákyp podáváme s vařenými brambory a talíře obložíme zeleninou.

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špenátový nákyp s uzeným masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena