2-3 stroužky | česnek | |
3 ks | vejce | |
2 lžíce | máslo | |
mléko | ||
2 ks | rohlík | |
mletý pepř | ||
tuk na vymazání | ||
1 balíček | špenát mražený | |
200 g | maso uzené vařené | |
jemná strouhanka |
Mražený špenát podusíme, scedíme a necháme okapat. Lepší je použít listový špenát, ne sekaný. V misce utřeme máslo a žloutky se solí, přidáme v mléce namočený a vymačkaný rohlík, špenát, nadrobno pokrájené uzené maso, rozetřený česnek, pepř a nakonec zjemníme pevně ušlehaným sněhem z bílků.
Hmotu rozetřeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a v předehřáté troubě zapčeme. Nákyp podáváme s vařenými brambory a talíře obložíme zeleninou.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena