Recept na výbornou chuťovku se špenátem, která je vhodná jako svačina i večeře.
Hodnocení
4.0
/ 5 (8x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Směs
Česnek4 stroužky
Šunka100 g
Cibule1 ks
Eidam100 g
Špenátový protlak1 balíček
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Na potření
Vejce1 ks
Na ozdobu
Kmín
Sýr
Sezam
Těsto
Listové těsto1 balíček
Postup přípravy
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme špenát a česnek, osolíme, opepříme, povaříme a směs necháme vychladnout.
Listové těsto vyválíme na plát, potřeme špenátovou směsí, poklademe plátky šunky a sýra. Těsto opatrně srolujeme a nakrájíme na asi 2 cm silné plátky.
Šneky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, sezamem nebo nastrouhaným sýrem.
Špenátové šneky pečeme dozlatova asi 20 minut v troubě rozehřáté na 180 °C. Špenátové šneky z listového těsta podáváme teplé nebo studené ke svačině či večeři.