Špenátové trojhránky

Špenát se sýrem ricotta, cibulí a muškátovým oříškem pečeme v listovém těstě dozlatova. Podáváme teplé s rajskou omáčkou, ale i studené jako chuťovku. Recept není nijak náročný na přípravu.


3.0558x
45 min
1×

Ingredience

1 kscibule
125 gricotta
1 balíčeklistové těsto
300 glistový špenát

podle chuti

sůl
mletý pepř
muškátový oříšek

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Připravíme si čerstvý špenát, který opereme a nakrájíme na menší proužky. Na másle osmažíme cibuli, přidáme špenát a dusíme asi minutu, poté špenátovou směs necháme vychladnout. Přidáme sýr ricotta, sůl, pepř, muškátový oříšek (nejlépe čerstvě namletý) a rozdělíme na 8 porcí. Plech lehce vymažeme máslem, případně vyložíme pečícím papírem. Z těsta nařežeme 8 čtverců, které naplníme špenátovou hmotou a zabalíme do trojúhelníčků. Okraje pořádně zamáčkneme, aby nám náplň během pečení nevytekla. Špenátové trojhránky potřeme rozehřátým máslem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut, až začnou zlátnout. Špenátové trojhránky podáváme teplé s rajčatovou omáčkou, ale chutnají i samostatně po vychladnutí jako chuťovka či svačinka. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špenátové trojhránky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena