Špenátové těstoviny

Jednoduché, levné a bezmasé jídlo z těstovin. Recept je hotový celkem rychle a není potřeba žádné zvláštní kuchařské umění.


3.548x
30 min
2×

Postup přípravy

Do vroucí, osolené vody dáme vařit jakékoliv těstoviny, které máme rádi (nejlépe bezvaječné). Vaříme zhruba 7-10minut, řídíme se pokyny na obale.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sýr si nastrouháme na struhadle.

Mezitím si dáme do kastrolu máslo, necháme rozpustit a dozlatova zpěníme cibulku. Přidáme mražený špenát, který necháme za stálého míchání rozpustit.

Přidáme kostku masoxu, podusíme a malinko podlijeme vodou, aby se nám špenát nepřichytil.

Uvařené těstoviny zcedíme a poté vložíme zpět do hrnce, ve kterém jsme těstoviny vařili. Přimícháme špenát, podle chuti můžeme přisolit. Ke konci dušení přidáme smetanu nebo mléko. Pokud jsme použili špenát se smetanou, mléko či smetanu již nepřidáváme.

Při podávání posypeme špenátové těstoviny strouhaným sýrem.
user-icon

autor Kenny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenátové těstoviny

Zpět na recept