Špenátové suflé

Nastala sezona listového špenátu a tohle je opravdu veliká dobrůtka pro vegetariány. Masožroutům doporučuj vylepšit to drobně pokrájeným uzeným.


5.03x
75 min

Ingredience

4 ksvejce
1 lžícemáslo
1 hrnečekmléko
1 lžícečedar
0.5 hrnečkučedar
1 lžíceparmazán
1 špetkamuškátový oříšek
450 glistový špenát

podle chuti

sůl

omáčka

mletý pepř

Postup přípravy

Špenát důkladně propláchneme a vložíme do velkého hrnce. Přiklopíme a vaříme 4 - 5 minut na mírném plameni, dokud listy nepovadnou. Slijeme tekutinu, vymačkáme vodu, nasekáme nadrobno a špenát odložíme stranou.

Rozpálíme troubu na 190 °C, vymažeme zapékací misku a dno posypeme ideálně parmazánem.

Na pánvi rozehřejeme máslo, mouku a mléko a přivedeme směs k varu. Směs nalijeme do velké mísy a přidáme špenát. Pomalu vmícháváme žloutky a 2/3 čedaru. Můžeme použít i obyčejnější tvrdý sýr. Můžeme přidat i uzené. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Bílky ušleháme v tuhý sníh a vmícháme je do těsta.

Poté těsto nalijeme do vymazané vysypané trouby posypeme zbylým sýrem a pečeme asi 30 minut, dokud suflé nenabude a nezezlátne. Pro nejnadýchanější výsledek doporučuji před vložením do trouby suflé nahřát.

Špenátové suflé podáváme ihned.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenátové suflé

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena