Recept na omelety plněné masem. Vhodné i jako hlavní jídlo.
Hodnocení
4.6
/ 5 (57x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
2x
Ingredience
olej
těsto
sůl
6 ks
vejce
6 lžic
mléko
30 g
polohrubá mouka
3 lžíce
dušený špenát
náplň
sůl
6 lžic
kysaná smetana
150 g
uzené maso
na ozdobu
petrželka
rajče
Postup přípravy
Vejce rozšleháme s mlékem, solí, moukou a na závěr přidáme dohusta vydušený špenát. Místo dušeného špenátu můžeme použít i kostku mraženého špenátu.
Z omeletové směsi upečeme na oleji čtyři omelety.
Každou omeletu naplníme částí na kostičky pokrájeného uzeného masa, které jsme krátce povařili se smetanou.
Omelety zavineme a podáváme s vařenými brambory, sypeme petrželkou a měsíčky čerstvých rajčat.