Špenátové noky

Kdo by neměl rád noky. Zkuste ale rodině připravit místo tradičních tyto špenátové.


3.180x
60 min

Postup přípravy

Moučné brambory uvaříme ve slupce. Špenávoté listy podle potřeby zbavíme dlouhých stonků a listy spaříme v osolené vodě. Scedíme je a při tom je chladíme studenou vodou. Z listů opatrně vymačkáme vodu a nakrájíme je nahrubo. Parmazán nastrouháme. Česnek očistíme a nastrouháme.

Uvařené brambory zchladíme a prolisujeme nebo nastrouháme. Přidáme k nim vejce, mouku, solamyl, sůl, parmazán a česnek. Těsto zpola vypracujeme, přidáme i nakrájený špenát a těsto opatrně vypracujeme. Připravené těsto na noky necháme asi 10 minut uležet.

Do hrnce dáme vařit větší množství vody, kterou osolíme. Z těsta lžící tvarujeme noky, které opatrně vkládáme do vroucí osolené vody. Noky vaříme asi 10 minut.

Špenátové noky podáváme s vhodným hlavním chodem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenátové noky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.