Špenátové košíčky

Skvělá chuťovka, která ozdobí stůl při každé příležitosti.


3.33x
60 min

Ingredience

sůl
1-2 plátkymáslo
100 gementál
1 kostkalučina
sezamová semínka
1 balíčeklistové těsto (rozválený plát)
4-5 hrstíčerstvý baby špenát

na potření

1 ksvejce

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Baby špenát důkladně omyjeme, zbavíme stonků a nakrájíme najemno. Na rozpuštěném másle špenát podusíme, až se zatáhne a množství špenátu se díky tepelnému zpracování zredukuje, vmícháme kostku lučiny a necháme probublat. Hustou špenátovou směs odstavíme a trochu osolíme. Do téměř vychladlé náplně přidáme sýr nakrájený na drobné kostičky. Z listového těsta vykrájíme kolečka o velikosti košíčků, ze zbytků nakrájíme tenké proužky. Plechové nebo silikonové košíčky podle potřeby vymažeme tukem, vyložíme těstem a asi do 3/4 navršíme špenátovou náplň. Cik cak poklademe proužky těsta tak, abychom vytvořili mřížku. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Špenátové košíčky pečeme v silně vyhřáté troubě dozlatova. Podáváme jako slanou chuťovku. Dají se jíst teplé i studené. Z 1 plátu listového těsta vytvoříme 4 velké košíčky. 1 košíček je jednou porcí. Jako chuťovka to stačí. Můžeme připravit samozřejmě i košíčky menší.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špenátové košíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena