Špenátové knedlíčky

Vynikající a jednoduchý pokrm z italské kuchyně.


4.713x
30 min
1×

Ingredience

krém

1 špetkasůl
1 ksvejce
2 ksžloutek
125 gricotta
mletý pepř
1 špetkamuškátový oříšek
3 lžícestrouhaný parmezán
2 lžícestrouhaný pecorino

těsto

1 ksšalotka
3-4 lžícehladká mouka
250 gšpenátové listy

na ozdobu

2 lžícepiniové oříšky
2 lžícehoblinky parmezánu

máslo

4 lžícerozpuštěné máslo

Postup přípravy

Špenát usekáme nadrobno, podusíme se šalotkou na másle a necháme trochu vychladnout. Mezitím vymícháme vejce, žloutky, ricottu, oba strouhané sýry, muškátový oříšek, sůl a pepř na hladký krém. Přidáme špenát a dobře promícháme. Nakonec vmícháme prosátou hladkou mouku, až vznikne lehké těsto. Těsto uděláme raději řidší, přidat mouku lze vždy. Zkusíme uvařit jeden knedlíček zformovaný dvěma mokrými lžícemi. Když vyplave, necháme ho ještě dvě minuty povařit a zkusíme konsistenci. Měl by být nerozvařený, jemný a nadýchaný. Je-li třeba, přidáme buď mouku nebo ricottu. Horké knedlíčky posypeme nasucho orestovanými jádry (oříšky) pinie, ozdobíme hoblinkami parmezánu a pokapeme lžící rozpuštěného másla. Rozpočet je pro dvě osoby jako vydatné hlavní jídlo nebo pro čtyři coby předkrm nebo mezichod. Množství vystačí na 14 - 16 knedlíčků.
user-icon

autor hokuspokus

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špenátové knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena