Špenátové cupcakes s lososovou pěnou

Recept na slanou špenátovou chuťovku ozdobenou pěnou z lososa.


5.02x

Ingredience

těsto

1 stroužekčesnek
1 špetkasůl
1 ksvejce
250 gpolohrubá mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
1 špetkamletý černý pepř
300 mlpolotučné mléko
85 gpolotučný tvaroh
100 gmražený listový špenát
100 gHera máslová příchuť

krém

1 špetkasůl
kopr
šťáva z citronu
1 špetkamletý černý pepř
200 gHera máslová příchuť
100 guzený nebo pečený losos

na ozdobu

rajčata
bylinky
hrubozrnná sůl
čerstvý špenát

Postup přípravy

Troubu necháme předehřát na 160 °C. Na mírném ohni rozpustíme rostlinný tuk Hera máslová příchuť. V míse prošleháme rozpuštěný rostlinný tuk Hera máslová příchuť s tvarohem a mlékem, přidáme celé vejce a ještě jednou dobře prošleháme.

V misce smícháme prosátou polohrubou mouku, sůl, pepř, kypřící prášek a postupně přidáváme do mokré směsi, kterou vymícháme dohladka. Nakonec velmi opatrně vmícháme listový špenát s prolisovaným stroužkem česneku.

Pečící košíčky naplníme do tří čtvrtin a pečeme v předehřáté troubě přibližně 17 – 20 minut. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo pečících košíčcích a poté je přemístíme na chladící mřížku a necháme úplně vychladnout.

Změklý rostlinný tuk Hera máslová vyšleháme do pěny. Přidáme lučinu, sůl, pepř a nadrobno nakrájeného uzeného nebo pečeného lososa. Směs hezky prošleháme a přidáme citrónovou šťávu. Podle chuti lze doplnit i nadrobno nasekaným koprem.
Krém vložíme do cukrářského sáčku se špičkou a cupcaky ozdobíme.

Tip: Použijte pečeného lososa pro docílení hladšího krému.

Cupcaky s krémem můžeme podle chuti dozdobit pomocí kousků rajčat, hrubozrnné soli, čerstvých lístků špenátu nebo třeba větvičkou kopru.

Špenátové cupcakes s lososovou pěnou podáváme jako chuťovku k různým příležitostem.
user-icon

autor HERA


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenátové cupcakes s lososovou pěnou

Zpět na recept